blog

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

Als je van plan bent om naar Thailand te reizen, dan ben je waarschijnlijk al enthousiast over alle bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt doen. Het land heeft inderdaad veel te bieden: prachtige stranden, indrukwekkende tempels, heerlijk eten en een rijke cultuur. Maar voordat je vertrekt, is het belangrijk om wat informatie te hebben over wat je beter NIET kunt doen in Thailand. Dit zal niet alleen je reiservaring verbeteren, maar het is ook een teken van respect voor de plaatselijke bevolking en hun tradities. Hier zijn enkele dingen die je beter kunt vermijden tijdens je verblijf in Thailand.

1. Toon geen gebrek aan respect voor de koning van Thailand

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

De Thaise koning is zeer gerespecteerd door de lokale bevolking en het is wettelijk verboden om de koning te beledigen. Dit kan leiden tot ernstige straffen, waaronder gevangenisstraf. Vermijd daarom om grappen te maken over de koning of om zijn afbeeldingen te bekladden.

2. Vermijd het aanraken van iemands hoofd

In de Thaise cultuur wordt het hoofd als heilig beschouwd en is het aanraken ervan een teken van gebrek aan respect. Ook bij kinderen moet je voorzichtig zijn met hun hoofd. Raak het alleen aan als je toestemming hebt gevraagd.

3. Kleed je respectvol

Hoewel Thailand een tropisch klimaat heeft, wordt van toeristen verwacht dat ze zich respectvol kleden, vooral bij het bezoeken van tempels en heilige plaatsen. Korte broeken, korte rokken of tanktops zijn niet gepast en kunnen als beledigend worden beschouwd. Zorg ervoor dat je schouders en knieën bedekt zijn.

4. Raak niet betrokken bij drugs

Thailand heeft een zero tolerance beleid als het gaat om drugs. Zelfs kleine hoeveelheden drugs kunnen leiden tot een lange gevangenisstraf. Het is beter om afstand te houden van drugs en ze ook niet te gebruiken. Bangkok Hilton heeft namelijk geen sterren!

5. Geef geen fooi zoals je dat in het westen zou doen

Het geven van fooi is niet gebruikelijk in Thailand. Het wordt vaak gezien als een belediging en kan als onbeleefd worden beschouwd. Als je toch een fooi wilt geven, doe het dan discreet en niet in het bijzijn van anderen.

6. Steek geen geld in de bh van een danseres

Bij sommige lokale evenementen in Thailand kun je danseressen zien die Thaise dansen uitvoeren. Het is niet respectvol om geld in hun bh te steken, zoals je misschien in sommige andere Aziatische landen ziet. Als je een fooi wilt geven, leg het dan op de tafel of geef het aan de danseres met beide handen.

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

 

7. Gebruik geen bestek als verlengstuk bij het eten

In Thailand wordt een vork en lepel gebruikt om te eten, in plaats van een mes en vork. Het is belangrijk om de lepel in je rechterhand te houden en de vork in de linker hand om het eten op te scheppen. Het is ook onbeleefd om de lepel of vork als een verlengstuk te gebruiken om voedsel te pakken.

8. Raak monniken niet aan, tenzij zij dit zelf initiëren

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

Monniken zijn erg gerespecteerde figuren in de Thaise cultuur en het is absoluut niet gepast om hen aan te raken, vooral niet als vrouw. Als een monnik jou benadert en je een zegening of offer wil geven, kun je dit natuurlijk wel accepteren, maar respecteer hun autoriteit en benader he niet onnodig.

9. Verwond of eet geen dieren die als heilig worden beschouwd

In Thailand worden sommige dieren, waaronder olifanten, apen en slangen, beschouwd als heilig en worden ze met respect behandeld. Het is dan ook niet gepast om deze dieren te verwonden of op enige manier te gebruiken voor entertainment. Daarnaast is het eten van honden en katten, wat in sommige delen van Thailand nog steeds voorkomt, ook niet geaccepteerd in de westerse cultuur en kan worden gezien als beledigend voor de lokale bevolking.

10. Maak geen ruzie

In tegenstelling tot sommige westerse landen, wordt het in Thailand als zeer ongepast beschouwd om je stem te verheffen of ruzie te maken in het openbaar. Dit wordt beschouwd als een gebrek aan zelfbeheersing en kan leiden tot gezichtsverlies voor alle betrokken partijen. Het is beter om kalm te blijven en eventuele problemen op een rustige manier te benaderen.

11. Openbare affectie

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

Hoewel het in veel westerse landen gebruikelijk is om je partner in het openbaar te kussen of hand in hand te lopen, is dit in Thailand niet gebruikelijk. In feite kan het als aanstootgevend worden beschouwd. Houd jij en je partner dus enige afstand en bewaar de genegenheid voor privémomenten. Kussen in Thailand is not done. Het enige kussen wat is toegestaan is je hoofdkussen waar je ‘s nachts op slaapt!

12. Afval op straat gooien

Thailand is een prachtig land en het is belangrijk om het zo te houden. Gooi geen afval op straat en gebruik altijd vuilnisbakken. Het is ook beter om geen plastic flessen of zakken te kopen, omdat deze een negatieve impact hebben op het milieu.

13. Openlijk je mening uiten over politiek

Politiek is een gevoelig onderwerp in Thailand en het is het beste om je mening hierover niet openlijk te uiten. Vermijd ook discussies over dit onderwerp met de lokale bevolking. Het is beter om dit onderwerp te vermijden en te focussen op het positieve van je reis.

14. Foto’s maken zonder toestemming

Het is begrijpelijk dat je prachtige foto’s wilt maken van de lokale bevolking en hun dagelijkse leven. Maar vraag altijd eerst toestemming voordat je een foto maakt. Sommige mensen vinden het namelijk onprettig om ongevraagd gefotografeerd te worden.

Mag je roken of vapen in Thailand

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

Thailand is een prachtig land met een rijke cultuur en schitterende bezienswaardigheden. Het land trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan en staat bekend om zijn gastvrijheid en prachtige natuur. Als reiziger is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetten en regels, waaronder de regels omtrent roken en vapen. In dit document zullen we u informeren over de vraag of u mag roken of vapen in Thailand, met inachtneming van de volgende informatie:

– Regels en wetten omtrent roken en vapen in Thailand;
– Straffen voor overtredingen;
– Alternatieven voor roken en vapen.

Volgens de wetten van Thailand is het roken en vapen toegestaan, maar er zijn wel enkele beperkingen. Roken en vapen is alleen toegestaan in aangewezen gebieden, zoals op straat, in de buitenlucht en in specifieke rookruimtes. Het is verboden om te roken en vapen in openbare gebouwen, vervoersmiddelen, restaurants, bars en hotels. Het is belangrijk om de borden en aanwijzingen te volgen om te voorkomen dat u een boete krijgt.

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

Overtredingen van de rook- en vapwetgeving in Thailand kunnen leiden tot boetes en zelfs gevangenisstraf. Voor het roken of vapen op een verboden plaats kan een boete van maximaal 5.000 baht (ongeveer 140 euro) worden opgelegd. Voor recidivisten kan de boete oplopen tot 20.000 baht (ongeveer 560 euro) en in ernstigere gevallen kan er zelfs een gevangenisstraf van maximaal drie maanden worden opgelegd. Het is dus van groot belang om de wetten en regels te respecteren om problemen te voorkomen.

Als u een roker of vaper bent en u van plan bent om naar Thailand te reizen, zijn er enkele alternatieven die u kunt overwegen om te voorkomen dat u de wet overtreedt. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van nicotinepleisters of -kauwgom om uw behoefte te vervullen. Ook kunt u kiezen voor elektronische sigaretten met nicotinevrije vloeistoffen. Deze zijn toegestaan in Thailand, maar kunnen wel gezien worden als een vorm van vapen en dus ook beperkingen hebben.

In Thailand wordt ook traditionele tabak gekauwd en gesnoven, genaamd ‘maa’. Dit is wel toegestaan, maar alleen voor de lokale bevolking en niet voor toeristen. Als toerist wordt u dus ook niet aangeraden om dit te proberen.

Bij het bezoeken van tempels en heilige plaatsen, wordt roken en vapen ten strengste afgeraden. Het is hier belangrijk om respect te tonen voor de cultuur en religie van Thailand. Verder wordt het ook sterk aangeraden om uw sigarettenpeuken en lege verpakkingen op te ruimen en niet op straat te gooien. Het niet naleven van deze regel kan leiden tot een boete.

In het kort, roken en vapen is toegestaan in Thailand, maar er zijn wel beperkingen en regels waar u zich aan dient te houden. Het is belangrijk om deze regels te respecteren om problemen te voorkomen. Als u toch wilt genieten van een sigaret of vaper, zorg er dan voor dat u zich bevindt in een aangewezen gebied en ruim uw afval op. We hopen dat dit document u heeft geholpen om een goed begrip te krijgen van de wetten en regels omtrent roken en vapen in Thailand.

Respect

Onthoud dat respect en vriendelijkheid de sleutels zijn tot een succesvolle en plezierige reis in Thailand. Geniet van al het moois dat het land te bieden heeft en neem de tijd om de Thaise cultuur en tradities te leren kennen. Door deze aanbevelingen op te volgen, zal je vakantie ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring worden. Een fijne reis toegewenst!

Nog even dit over alles wat je WEL kunt doen in Thailand:

Dit kun je beter NIET doen in Thailand

Bezoek de Vakanties in Thailand website

Dit zijn de reisorganisaties voor Thailand:

 

ook fantastisch