blog

Het beste van Thailand

Het beste van Thailand

Thailand, ook wel het ‘Land van de Glimlach’ genoemd, staat bekend om zijn adembenemende natuur, rijke cultuur en heerlijk eten. Het is dan ook geen verrassing dat dit land steeds meer reizigers aantrekt. Een reis langs de highlights van Thailand is dé manier om het beste van dit prachtige land te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door Thailand en delen we de absolute hoogtepunten die je niet mag missen.

Natuurpracht in het noorden

Het beste van Thailand

Als je de schoonheid van de Thaise natuur wilt ervaren, is een bezoek aan het noorden van het land een absolute must. Hier vind je uitgestrekte bergketens, weelderige groene valleien en adembenemende watervallen. Een van de bekendste plekken in het noorden is Chiang Mai, ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd. Hier kun je genieten van de prachtige Doi Suthep-tempel, gelegen op een heuvel met een panoramisch uitzicht over de stad. Daarnaast biedt de regio ook de mogelijkheid om wilde olifanten te spotten in het Mae Ping National Park of een trektocht te maken naar de bergstammen in het bergachtige gebied van Chiang Rai.

Chiang Rai impressie

Moeten wij hier nog iets aan toevoegen?

 

Culturele parels in het midden

Het beste van Thailand

Het midden van Thailand wordt gekenmerkt door historische steden en prachtige tempels. Een van de meest betoverende plekken is Ayutthaya, ooit de hoofdstad van het Koninkrijk van Siam. Hier kun je de ruïnes van oude tempels verkennen en de indrukwekkende Wat Chaiwatthanaram bewonderen, die ‘s avonds prachtig verlicht is. Een andere niet te missen bestemming is Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand. Hier kun je het Koninklijk Paleis bezoeken en een boottocht maken over de rivier de Chao Phraya. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Wat Arun tempel, die bekend staat om zijn prachtige architectuur.

Paradijselijke eilanden in het zuiden

Het beste van Thailand

Thailand staat ook bekend om zijn paradijselijke eilanden, met helderblauw water, witte zandstranden en weelderige palmbomen. Een van de meest populaire eilanden is Phuket, het grootste eiland van Thailand. Hier kun je genieten van prachtige stranden, bruisende nachtleven en heerlijk eten. Ook de Phi Phi-eilanden zijn een absolute must-see. Deze eilandengroep bestaat uit Phi Phi Don en Phi Phi Leh, bekend vanwege de adembenemende Maya Bay, die wereldberoemd werd door de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio.

Prachtige tempels in het oosten

Het beste van Thailand

In het oosten van Thailand vind je de provincie Chonburi, met de badplaats Pattaya en het beroemde heiligdom van de Gouden Boeddha. Deze Boeddha, die volledig bedekt is met bladgoud, is een van de meest eerbiedwaardige bezienswaardigheden van Thailand. Ook de oude stad van Ayutthaya, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een bezoek waard. Hier kun je eeuwenoude tempels en ruïnes bewonderen en meer leren over de rijke geschiedenis van het land.

Tot slot

Een rondreis langs de highlights van Thailand is een onvergetelijke ervaring. Van de prachtige natuur in het noorden tot de culturele parels in het midden en de paradijselijke eilanden in het zuiden, Thailand heeft voor ieder wat wils. Of je nu graag wilt wandelen door de bergen, genieten van historische steden of ontspannen op een tropisch strand, dit veelzijdige land heeft het allemaal. Laat je betoveren door de schoonheid van Thailand en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

reisorganisatie voor Thailand:

 

ook fantastisch