blog

Onveilige landen anno 2024

code rood

Beste bezoekers van goedkoperondreis.com. De wereld is gevuld met prachtige bestemmingen die een ontdekkingstocht waard zijn. Op deze website geven wij u al meer dan 10 jaar informatie over praktisch ieder land ter wereld waar u zelf of met uw gezin kunt gaan rondreizen.

Echter zijn er momenteel ook een aantal landen waar het ten zeerste afgeraden wordt om op reis te gaan. Deze landen worden geconfronteerd met interne conflicten, oorlog, politieke instabiliteit, natuurrampen en andere factoren die de veiligheid van reizigers in gevaar kunnen brengen. Daarom is het belangrijk om, voordat je een reis boekt, goed op de hoogte te zijn van de huidige situatie in het land waar je naartoe wilt gaan.

LANDEN DIE ANNO 2024 ONVEILIG ZIJN : code ROOD

Hieronder worden een aantal landen genoemd waar het op dit moment niet veilig is om rond te reizen of überhaupt naar toe te gaan:

1.Syrië 

Vanwege de aanhoudende burgeroorlog en terroristische dreigingen, wordt het ten strengste afgeraden om naar Syrië te reizen. Er is sprake van een zeer onstabiele situatie en geweldsuitbarstingen kunnen op elk moment plaatsvinden.

2.Jemen 

Jemen wordt geconfronteerd met een langdurig conflict tussen verschillende strijdkrachten en terroristische groeperingen. Het geweld heeft een groot deel van het land verwoest en de veiligheidssituatie is zeer instabiel.

3.Afghanistan 

Ondanks dat er recentelijk een nieuw vredesakkoord is gesloten, blijft Afghanistan een erg onveilig land. Terroristische aanslagen, ontvoeringen en gewelddadige conflicten zijn aan de orde van de dag.

4.Somalië 

Somalië wordt geconfronteerd met een combinatie van politieke instabiliteit, conflicten tussen verschillende groeperingen en terroristische dreigingen. Het reizen door dit land wordt als zeer gevaarlijk beschouwd.

5.Libië 

Door de aanhoudende strijd tussen verschillende milities en de politieke onrust is de veiligheidssituatie in Libië erg onvoorspelbaar. Het is momenteel niet veilig om door dit land te reizen.

6.Noord-Korea 

Het reizen naar Noord-Korea is enkel mogelijk met een georganiseerde tour en onder strikte begeleiding van de overheid. De politieke spanningen tussen Noord-Korea en andere landen maken het een riskante bestemming. Het land heeft een slechte mensenrechtensituatie en er zijn beperkte mogelijkheden voor toeristen.

7.Rusland

Verhoogd risico vanwege de Oorlog met het buurland Oekraïne. Het land heeft een slechte mensenrechtensituatie

8.Oekraïne

Vanwege bombardementen vanuit buurland Rusland. Het land heeft een goede mensenrechtensituatie maar is onveilig op dit moment. Zodra Oekraïne deze verschrikkelijke zinloze oorlog heeft gewonnen dan raden wij u zeker aan om dit prachtige land te gaan bezoeken. Alvast een voorproefje van de stad Kiev?

9.Israël

Vanwege de oorlog in de Gaza streek  en de Westelijke Jordaanoever. Het momenteel niet veilig om een rondreis door Israël te ondernemen. Zodra het weer veilig is dan is Israël zeker een aanrader.

10.Libanon

Er vinden op dit moment beschietingen en bombardementen plaats in de hoofdstad Beiroet en in het zuiden van Libanon.

11.Soedan

Vanwege de oorlog tussen het Noorden en het zuiden en aanvallen van niet regeringsgezinde groeperingen.

12.Venezuela

Venezuela heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een economische crisis en politieke onrust. Dit heeft geleid tot sociale onrust, demonstraties en gewelddadige protesten. De situatie in het land is nog steeds gespannen en dit kan een bedreiging vormen voor de veiligheid van reizigers. Het wordt daarom afgeraden om naar Venezuela te reizen op dit moment.

13.Irak

Irak is de afgelopen jaren geteisterd door oorlogen, terrorisme en gewapende conflicten. Hoewel de veiligheidssituatie in sommige delen van het land is verbeterd, blijft de situatie zeer onvoorspelbaar. Geweld en terroristische dreigingen blijven een reëel gevaar en daarom wordt reizen naar Irak niet aangeraden.

14.Belarus

De kleurcode van het reisadvies is rood. Wat uw situatie ook is: reis er niet heen. Het is er te gevaarlijk

Ook hier is uw veiligheid niet gegarandeerd:

15. Delen van Mexico

16. Congo

17. Egypte

18. Colombia

19. Myanmar

Het is daarom altijd verstandig om het reisadvies van de overheid te raadplegen voordat je een reis boekt naar een bepaalde bestemming.

Als je toch naar een van deze landen wilt reizen, is het verstandig om je goed voor te bereiden en je te laten informeren over de actuele veiligheidssituatie. Zorg er ook voor dat je beschikt over een goede reisverzekering  (indien die al te verkrijgen is) en vermijd afgelegen gebieden. Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en je veiligheid op de eerste plaats te zetten.

Wees verstandig en wees op de hoogte van de risico’s voordat je op reis gaat. Want ook al zijn deze landen misschien prachtig, het is belangrijk om je eigen veiligheid voorop te stellen.

Het is belangrijk om je vooraf goed te informeren over de situatie in een land voordat je besluit om er naartoe te reizen. De website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een actueel overzicht van de reisadviezen per land. Ook kun je contact opnemen met het consulaat of de ambassade van het land waar je naartoe wilt reizen voor meer gedetailleerde informatie.

ook fantastisch