blog

Waar gaat een 17-18 jarige naar toe op vakantie?

Waar gaat een 17-18 jarige naar toe op vakantie?

Jong en vol energie, zo zou je jouw leeftijd kunnen omschrijven. En wat is er nou beter dan tijdens de zomervakantie die energie te gebruiken om een geweldige reis te maken? Maar met zo veel opties en mogelijkheden kan het kiezen van de perfecte vakantiebestemming een uitdaging zijn. Maak je geen zorgen, ik ben hier om je te helpen. Ik ga je een aantal suggesties geven van geweldige vakantiebestemmingen die zeker in de smaak zullen vallen bij elke 17-18 jarige!

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie, dan is backpacken misschien iets voor jou. Pak je rugzak en verken Europa met de trein of bus. Door verschillende landen te reizen, ontdek je nieuwe culturen, ontmoet je interessante mensen en maak je onvergetelijke herinneringen. Het is een geweldige manier om je vrijheid te vieren en je zelfstandigheid te vergroten.

Wat zijn jouw interesses?

1. Party vakantie

Als je van feesten houdt en graag nieuwe mensen ontmoet, zijn feestbestemmingen zoals Ibiza, Lloret de Mar of het Griekse eiland Kreta perfect voor jou. Deze bestemmingen staan bekend om hun bruisende nachtleven en vele clubs en bars. Ga samen met vrienden op stap en dans tot in de vroege uurtjes. Gewoon vet!

2. Avontuurlijke vakantie

Ben je een adrenalinejunkie en zoek je meer avontuur tijdens je vakantie? Dan zijn bestemmingen zoals Costa Rica, Thailand of Bali ideaal voor jou. Ga raften, ziplinen, duiken of maak een hike door de jungle. Deze bestemmingen bieden ook genoeg mogelijkheden om te ontspannen op prachtige stranden.

3. Culturele vakantie

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, kunst en cultuur zijn bestemmingen zoals Rome, Florence of Barcelona perfect. Ontdek de rijke geschiedenis en bezoek de vele musea en bezienswaardigheden. Ook kun je genieten van de heerlijke lokale keuken en sfeervolle straatjes.

4. Strandvakantie

Als je op zoek bent naar zon, zee en strand, zijn bestemmingen zoals de Griekse eilanden, Turkije of Portugal aan te raden. Ontspan op prachtige stranden, neem een duik in het heldere water en geniet van de lokale gerechten. Daarnaast zijn er vaak ook genoeg mogelijkheden voor watersporten.

5. Citytrip

Voor de stedentrippers zijn steden zoals Londen, Parijs of Berlijn perfecte bestemmingen. Bezoek de vele bezienswaardigheden, ontdek nieuwe cultuur, shop in de leukste winkelstraten en geniet van de bruisende sfeer in de stad.

Ik ga nog even wat landen verder voor je toelichten:

Spanje

Een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder jongvolwassenen is natuurlijk Spanje. Het bruisende nachtleven, de prachtige stranden en het heerlijke klimaat zijn de perfecte combinatie voor een zorgeloze vakantie. Zo zijn er vele feestbestemmingen, zoals Blanes, Malgrat de Mar. Lloret de Mar en Salou, waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen in de vele clubs en discotheken. Ook biedt Spanje diverse watersportactiviteiten, zoals surfen, jetskiën en parasailen. Bovendien kun je genieten van heerlijk eten en drinken in de vele tapasbarretjes en restaurants.

Griekenland

Een andere populaire vakantiebestemming voor jongvolwassenen is Griekenland. Het land staat bekend om haar prachtige eilanden, zoals Kos, Kreta en Zakynthos. Hier kun je genieten van de zon, zee en strand, maar ook van de cultuur en bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld op Kreta een jeepsafari maken door de bergen of een boottocht langs de kust van Zakynthos maken. Daarnaast heeft Griekenland vele gezellige steden en dorpjes met mooie terrasjes en winkeltjes. Ook het Griekse eiland Corfu is een aanrader voor jongvolwassenen. Hier vind je mooie stranden, leuke uitgaansgelegenheden en genoeg mogelijkheden voor watersporten.

Costa Rica

Voor jongvolwassenen die op zoek zijn naar een combinatie van avontuur en natuur is Costa Rica een echte aanrader. Dit prachtige land in Midden-Amerika biedt volop mogelijkheden voor outdooractiviteiten, zoals hiken door de jungle, raften over wilde rivieren en ziplinen door het regenwoud. Daarnaast kun je vanuit Costa Rica verschillende uitstapjes maken, zoals een bezoek aan het nabijgelegen Nicaragua of een dagje relaxen op een van de vele paradijselijke stranden.

Portugal

Wil je liever dichter bij huis blijven? Ook in Europa zijn er genoeg mooie bestemmingen voor jongvolwassenen. Zo is Portugal een ideale vakantieland met haar prachtige stranden, gezellige steden en rijke cultuur. Bezoek de hippe stad Lissabon of ga surfen aan de kust van de Algarve.

En als laatste, maar zeker niet de minste, is er de mogelijkheid om een vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Er zijn veel organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden in verschillende delen van de wereld. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij het beschermen van zeedieren in Griekenland, lesgeven aan kinderen in Afrika of bouwen aan nieuwe infrastructuur in Azië. Niet alleen zul je waardevolle levenservaring opdoen, maar je kunt ook een positieve impact maken op de wereld.

Ga in je tussenjaar naar het buitenland!

Houd bij het kiezen van je vakantiebestemming ook rekening met je budget. Zo kun je ervoor kiezen om te backpacken, een georganiseerde rondreis te maken of een all-inclusive vakantie te boeken. Daarnaast zijn er ook genoeg reisaanbieders die speciale jongerenreizen aanbieden.

Kortom, als jongvolwassene zijn er genoeg mogelijkheden voor een geweldige vakantie. Kies de bestemming die het beste bij jou past en geniet van alle leuke activiteiten en bezienswaardigheden die het te bieden heeft. Maar vergeet niet om ook even lekker te ontspannen en te genieten van het vakantiegevoel.

Ik hoop dat dit document je heeft geholpen bij het kiezen van jouw volgende vakantiebestemming. Veel plezier op vakantie.

ook fantastisch