blog

3 Cubaanse hoogtepunten: Ontdek de must-see plekken

Cuba Libra

Cuba staat bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende cultuur en adembenemende natuur. Het eiland heeft zoveel te bieden dat het moeilijk kan zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Daarom hebben wij voor jou de beste 3 hoogtepunten in Cuba op een rijtje gezet. Of je nu geïnteresseerd bent in historische steden, prachtige stranden of schitterende landschappen, Cuba heeft het allemaal. Dus pak je koffers en laat je betoveren door deze 3 Cubaanse hoogtepunten!

Hoogtepunt 1: Havana,de bruisende hoofdstad

3 Cubaanse hoogtepunten

Havana, de hoofdstad van Cuba, is een stad die je niet mag missen. Hier vind je de perfecte mix van koloniale architectuur, levendige straten en een boeiende geschiedenis. Wandel door de oude stad Habana Vieja en bewonder de kleurrijke gebouwen en historische pleinen. Breng een bezoek aan het Plaza de la Catedral, waar je de prachtige kathedraal van Havana kunt bewonderen. Of geniet van een cocktail in de beroemde Bodeguita del Medio, een favoriete plek van Ernest Hemingway. Met haar levendige muziekscene en bruisende nachtleven is Havana een stad die je niet snel zult vergeten.

Hoogtepunt 2: Trinidad,een stap terug in de tijd

3 Cubaanse hoogtepunten:

Trinidad is een charmante koloniale stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan, met geplaveide straten, kleurrijke huizen en paardenkoetsen die door de straten rijden. Wandel door het Plaza Mayor en bewonder de prachtige architectuur. Breng een bezoek aan de prachtige kerken, zoals de Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad. Of maak een uitstapje naar de nabijgelegen Valle de los Ingenios, waar je de overblijfselen kunt zien van de suikerindustrie uit de 19e eeuw. Trinidad is een unieke bestemming die je terugvoert naar het koloniale verleden van Cuba.

Hoogtepunt 3:Viñales, een natuurlijk wonder

3 Cubaanse hoogtepunten

Als je op zoek bent naar adembenemende natuur, dan mag je Viñales niet overslaan. Dit prachtige landschap staat bekend om zijn spectaculaire valleien, groene tabaksplantages en indrukwekkende kalksteenformaties, bekend als mogotes. Verken de vallei te paard of per fiets en geniet van het schitterende uitzicht. Bezoek een van de vele tabaksboerderijen en leer meer over het traditionele productieproces van Cubaanse sigaren. Of maak een boottocht door de ondergrondse Indio grotten en bewonder de stalactieten en stalagmieten. Viñales is een paradijs voor natuurliefhebbers en een plek die je echt gezien moet hebben.

Ten slotte als toegift Varadero met zijn paradijselijke stranden

3 Cubaanse hoogtepunten

Als je op zoek bent naar witte zandstranden en kristalhelder water, dan is Varadero Beach de perfecte bestemming. Deze populaire badplaats heeft meer dan 20 kilometer aan adembenemende stranden. Geniet van de zon, neem een duik in de azuurblauwe zee of probeer een van de vele watersporten uit. Verken het onderwaterleven tijdens het snorkelen of duiken, of maak een boottocht naar een van de nabijgelegen eilanden. Varadero biedt ook tal van luxe resorts, restaurants en entertainmentopties. Het is de ideale bestemming voor een ontspannen strandvakantie.

Cuba heeft zoveel te bieden dat het moeilijk kan zijn om te bepalen wat je moet zien en doen. Maar met deze must-see plekken ben je verzekerd van een onvergetelijke reis naar dit prachtige eiland. Of je nu geniet van de bruisende sfeer van Havana, de charme van Trinidad ontdekt, de natuurlijke schoonheid van Viñales verkent of ontspant op de paradijselijke stranden van Varadero, Cuba zal je zeker betoveren. Dus boek je tickets bij een van onderstaande reisbureaus die gespecialiseerd zijn in pakketreizen naar Cuba en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring in dit prachtige land.

Dit nog even om niet te vergeten:

De Cubaanse cultuur en geschiedenis

De Cubaanse cultuur is rijk en divers, met een sterke invloed van Spaanse, Afrikaanse en Indiaanse tradities. Dit zie je terug in de Cubaanse muziek, dans, kunst en architectuur. In Havana, waar de straten gevuld zijn met oldtimers en prachtige koloniale gebouwen. Maak een wandeling door de oude stad en dompel je onder in de levendige atmosfeer.

Vergeet niet de de lokale markt van Trinidad te bezoeken waar je kunt kennismaken met de vriendelijke bevolking en de beste rum kunt proeven.

Natuurlijke schoonheid

Cuba is gezegend met een adembenemend mooie natuur. Van groene valleien en watervallen tot idyllische stranden en kristalhelder water. Breng ook een bezoek aan het Viñales Valley National Park, waar je kunt wandelen tussen de indrukwekkende kalkstenen bergen en tabaksvelden.

3 Cubaanse hoogtepunten

Een andere bijzondere plek die je niet mag missen is eigenlijk de Varkensbaai (Baia dei Porci). Hier kun je snorkelen en duiken in het heldere water, waar je kleurrijke koraalriffen en tropische vissen kunt bewonderen.

Culinaire hoogtepunten

De Cubaanse keuken is een ware smaaksensatie. Proef de heerlijke combinatie van Caribische, Spaanse en Afrikaanse invloeden. Geniet van typische gerechten zoals ropa vieja (gestoofd rundvlees), moros y cristianos (rijst met zwarte bonen) en lechón asado (gegrild varkensvlees). Natuurlijk mag een mojito of een Cuba Libre niet ontbreken tijdens je verblijf.

Sluit je bezoek af met een glas Cuba Libra en geniet van de warme, gezellige sfeer.

Cuba Libra

Dit zijn de specialisten voor Cuba:

ook fantastisch