blog

Doha Hamad International Airport

Qatar

In het Midden-Oosten is het immens grote Doha Hamad International Airport te vinden. De luchthaven is nog relatief jong en bestaat pas sinds 2014. Het is de thuishaven van de wereldberoemde luchtvaartmaatschappij Qatar Airways. Doha Hamad International Airport kan dan ook gezien worden als één van de bekendste bestemmingen voor een overstap. De luchthaven biedt een verbinding tussen de Aziatische en Europese landen. Echter kan je ook een vlucht boeken naar Doha Hamad International Airport en genieten van alles wat het prachtige Qatar te bieden heeft. Hieronder kom je nog veel meer te weten over het grootste vliegveld in Qatar:

qatar 2712492 1280

Informatie over Doha Hamad International Airport

Doha Hamad International Airport is één van de modernste en nieuwste luchthavens ter wereld. Inchecken is mogelijk bij één van de 10 verschillende balies. Let op, een tweetal balies zijn gereserveerd voor business en premium class reizigers. Daarnaast is Doha Hamad International Airport gelegen op slechts 20 minuten afstand van het stadscentrum van de hoofdstad Doha. Daardoor is Doha Airport eenvoudig te bereiken!

Je kan online eenvoudig goedkope vliegtickets boeken naar Doha Hamad International Airport. Dat komt mede doordat veel verschillende luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven vliegen. Enkele voorbeelden daarvan zijn British Airways, Turkish Airlines, IndiGO en natuurlijk het hoog aangeschreven Qatar Airways. De kans is aan groot dat reizigers met een Aziatische bestemming een tussenstop moeten maken op Doha Hamad International Airport.

Metro’s op Doha Hamad International Airport

Sinds eind 2019 is het voor de reizigers mogelijk om eenvoudig met het openbaar vervoer van Doha Hamad International Airport naar de stad te reizen. Er werd destijds een splinternieuwe metrolijn geopend van de luchthaven naar het stadscentrum. Binnen 15 minuten kan de reiziger al in het centrum aankomen. Het is dus ook gelijk de snelste vervoersoptie op Doha Hamad International Airport. Een ticket voor de metro in Doha kost slechts €0,75. Het is ook mogelijk om voor €1,50 een dagkaart te kopen. Kinderen tot en met 4 jaar oud kunnen kosteloos gebruikmaken van de metro’s en de bussen in en rondom Doha.

Er rijden ook enkele buslijnen vanaf Doha Hamad International Airport naar de stad. De kosten liggen alleen wel ietsje hoger en de reistijd is langer. Vandaar dat wij alle vakantiegangers aanraden om gebruik te maken van de moderne metro’s.

Taxi reserveren

Er kan ook voor een comfortabele reismanier worden gekozen, namelijk een taxi op Doha Hamad International Airport. Er is een grote taxistandplaats beschikbaar en de taxi’s zijn 24 uur per dag beschikbaar. Een ritje naar het stadscentrum duurt doorgaans 45 minuten en kost rond de €11,50. Je kan online alvast een taxi reserveren op Doha Hamad International Airport. De chauffeur staat op een afgesproken tijd te wachten en brengt je direct naar de eindbestemming. Een groot voordeel is dat de taxi de kans biedt om direct voor een hotel of andere accommodatie te worden afgezet.

Huurauto op Doha Hamad International Airport

Er zijn ook veel reizigers die liever zelf in de auto stappen en een auto huren op Doha Hamad International Airport. Je hebt de keuze uit meer dan 10 verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven, waaronder Europcar en Budget. Je kan online de prijzen van de huurauto’s met elkaar vergelijken en een auto naar eigen voorkeur reserveren. De huurauto staat bij aankomst op Doha Hamad International Airport direct voor je klaar!

Roken op Doha Hamad International Airport

In de meeste Europese landen is roken op de luchthaven niet meer mogelijk, dat geldt zeker niet voor Doha Hamad International Airport. Je kan buiten de terminals nog altijd roken, maar ook in de terminals zelf. Er zijn namelijk meerdere grote en moderne rookruimtes beschikbaar. Het valt ook direct op dat de rookruimtes bijzonder schoon zijn en voorzien van voldoende zitmogelijkheden.

Hotels in de omgeving van Doha Airport

De reiziger kan ook in de omgeving van Doha Hamad International Airport gaan overnachten. Er is één groot hotel gevestigd op de luchthaven zelf, namelijk het Oryx Hotel. De overige hotels liggen op ongeveer 4 tot 6 kilometer afstand van het vliegveld, waaronder het Premier Inn Doha Airport Hotel, Strato Hotel by Warwick en het VIP Hotel. Een groot voordeel is dat de meeste hotels wel een gratis shuttleservice van en naar de luchthaven aanbieden.



Booking.com

ook fantastisch