blog

Marokko in stijl: een reis door het land van de sprookjes

Marokko

Marokko in stijl: een reis door het land van de sprookjes

Marokko

Marokko, het land van kleurrijke markten, eeuwenoude medina’s en adembenemende woestijnen. Als je op zoek bent naar een unieke, avontuurlijke en luxe reisbestemming, dan is Marokko de perfecte keuze. Met zijn rijke geschiedenis, diverse cultuur en prachtige landschappen heeft Marokko voor ieder wat wils te bieden. Hieronder nemen we je mee op een betoverende reis langs de hoogtepunten van dit magische land.

De Koningssteden: Rabat, Meknes, Fez en Marrakech

Marokko

Om je reis door Marokko goed te beginnen, is een bezoek aan de Koningssteden een must. Rabat, de hoofdstad van Marokko, is een stad vol contrasten. Van het imposante Koninklijk Paleis tot de charmante medina, Rabat heeft veel te bieden voor de nieuwsgierige reiziger.

Vervolg je reis naar Meknes, een stad die bekend staat om zijn prachtige stadsmuren en indrukwekkende poorten. Hier vind je de sfeer van een ver verleden, met kleurrijke markten en historische pleinen.

Fez, een andere Koningsstad, is een van de oudste en grootste middeleeuwse steden ter wereld. Deze stad vol prachtige bouwwerken, smalle steegjes en verstopte binnenplaatsen, zal je betoveren met zijn charme en mysterie.

Je reis eindigt in Marrakech, de “parel van het Zuiden”. Hier vind je het beroemde Djemaa El Fna-plein, waar je kunt genieten van traditionele muziek, acrobatiek en heerlijke Marokkaanse gerechten.

Verborgen oases en kasba’s

Naast de koningssteden zijn er ook talloze verborgen oases en kasba’s verspreid over het land. Deze afgelegen plekken bieden een glimp van het traditionele Marokkaanse dorpsleven en laten je kennismaken met eeuwenoude architectuur en cultuur. Een bezoek aan het kleine stadje Ait Ben Haddou, een UNESCO-werelderfgoed, is een absolute must. Deze goed bewaarde kasba is het decor geweest van vele bekende films en biedt een spectaculair uitzicht over de omliggende vallei.

De Woestijn: Erg Chebbi en Erg Chigaga

Marokko

Geen reis naar Marokko is compleet zonder een bezoek aan de woestijn. Erg Chebbi en Erg Chigaga zijn twee van de mooiste woestijnen van Marokko, waar je kunt genieten van een onvergetelijke ervaring. Maak een kamelentocht door de zandduinen, bewonder de adembenemende zonsondergang en geniet ‘s nachts van de betoverende sterrenhemel.

Het Atlasgebergte: Een Paradijs Voor Natuurliefhebbers

Voor natuurliefhebbers is het Atlasgebergte een waar paradijs. Maak een adembenemende wandeling door de hoge bergen, ontdek pittoreske Berberdorpen en geniet van spectaculaire uitzichten. Het Atlasgebergte biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke excursies, zoals bergbeklimmen, raften en mountainbiken.

Kustplaatsen: Essaouira en Agadir

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte, bezoek dan de charmante kustplaatsen Essaouira en Agadir. Essaouira staat bekend om zijn prachtige stranden, historische stadsmuren en ambachtelijke markten. Agadir, aan de andere kant, biedt luxe resorts, uitgestrekte zandstranden en een bruisend nachtleven.

Rifs mysterie

Een van de meest fascinerende plekken in Marokko is ongetwijfeld het Rifgebergte. Deze ruige en afgelegen regio staat bekend om zijn prachtige, ongerepte natuur en adembenemende uitzichten. Hier kun je genieten van spectaculaire wandelingen door weelderige bossen, langs kristalheldere rivieren en naar afgelegen bergdorpen. Het Rifgebergte biedt avontuurlijke reizigers de kans om van de gebaande paden af te wijken en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

De betoverende woestijn van Merzouga

Een andere plek die niet mag worden gemist tijdens een avontuurlijke rondreis door Marokko is de woestijn van Merzouga. Gelegen in het zuidoosten van het land, staat deze woestijn bekend om zijn indrukwekkende duinen en adembenemende zonsondergangen. Een kamelentocht door de woestijn is een onvergetelijke ervaring, waarbij je de kans krijgt om te genieten van de stilte en de eindeloze uitgestrektheid van het landschap. Overnachten in een traditioneel Berbertentenkamp onder een heldere sterrenhemel maakt deze ervaring nog magischer.

Ontdek de Traditionele Marokkaanse gerechten

De Marokkaanse keuken is rijk aan smaken en geuren. In de authentieke restaurants en lokale eetgelegenheden proef je de traditionele Marokkaanse gerechten op hun best. Een van de meest bekende gerechten is de tajine, een stoofpot die langzaam wordt gekookt in een aardewerken schaal met kegelvormige deksel. Een andere populaire gerecht is couscous, een luchtige graan die vaak wordt geserveerd met gestoofd vlees en groenten.

Marokko

Dit brengt ons bij het volgende gerecht dat niet overgeslagen mag worden: de Marokkaanse harira soep. Deze soep, gemaakt van linzen, kikkererwten, tomaten, uien en kruiden, wordt vaak geserveerd tijdens de Ramadan. Het is een heerlijke en voedzame maaltijdsoep die je zeker moet proeven.

Smaken van de Marokkaanse keuken

Een reis door Marokko is niet compleet zonder het proeven van enkele typisch Marokkaanse smaken. Denk hierbij aan de combinatie van zoet en hartig, zoals bij de bekende tagine met kip, abrikozen en amandelen. Ook de kruidenmix ras el hanout, letterlijk “het beste van de winkel”, mag niet ontbreken. Deze mix van verschillende specerijen geeft gerechten een unieke en intense smaak.

Een andere smaak die je zeker moet proberen, is de combinatie van mint en citrus. Marokko staat bekend om zijn verse muntthee, een drankje dat vaak wordt geserveerd na de maaltijd. Het verfrissende aroma van de munt en de citrusvruchten zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.

Streetfood en lokale markten

Naast de traditionele gerechten is het ook zeker de moeite waard om tijdens je rondreis door Marokko het lokale streetfood te proberen. Op de vele markten vind je een scala aan kleine hapjes en snacks die je kunt proeven. Van pittige kruidige gehaktballetjes tot aan vullende sandwiches met geroosterd vlees, er is voor ieder wat wils. Een van de meest populaire souvenirs om mee naar huis te nemen is de bekende Marokkaanse olijfolie. Deze olie staat bekend om zijn unieke smaak en wordt vaak gebruikt in de lokale keuken.

Marokkaanse zoetigheden

Marokko

Marokko staat ook bekend om zijn heerlijke zoetigheden. Van baklava tot aan de bekende m’hanncha (slangentaart) gevuld met amandelen en rozijnen, de Marokkaanse zoetigheden zijn een ware traktatie voor de zoetekauw. Een bezoek aan een lokale patisserie is dan ook een must tijdens je culinaire reis door Marokko.

Plan je avontuurlijke reis door Marokko

Of je nu een liefhebber bent van de natuur, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar iets nieuws en avontuurlijks, een rondreis door Marokko biedt het allemaal. Vergeet de bekende toeristische attracties en duik in het onbekende. Ontdek Marokko’s verborgen schatten en laat je verrassen door de diversiteit en schoonheid van dit fascinerende land. Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

De reisorganisaties voor Marokko:

 

ook fantastisch