blog

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Vanaf zondag 15 december 2024 verdubbelen NS en de Belgische vervoerder NMBS het aantal treinen tussen Nederland en België, van 16 naar 32 keer per dag. In 2.08 uur verbindt Eurocity Direct Amsterdam met Brussel. Deze nieuwe verbinding komt boven op een intercityverbinding tussen Rotterdam, Breda en Brussel, namelijk EuroCity.

Scherm­afbeelding 2024 10 18 om 20.07.22

Nieuwe route Eurocity Direct en EuroCity

Eurocity Direct is de snelle en comfortabele trein die de hoofdsteden Amsterdam en Brussel vaker met elkaar verbindt. De trein vertrekt vanuit Lelystad Centrum en reist via Almere en Amsterdam Zuid richting België

Belangrijkste voorwaarden Eurocity Direct

  • Laagste prijs is voor het Saver tarief, 2e klas. Het ticket geldt voor de gekozen datum en trein.
  • Met het Flex tarief kunt u elke Eurocity Direct trein nemen op dezelfde route en de gekozen dag.

Reizen vanaf of naar Amsterdam Centraal

Als u reist vanaf of naar Amsterdam Centraal, dan kunt u kiezen voor

  • de trein tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. Die trein rijdt elke 10 minuten.
  • U kunt ook metro 52 nemen die rijdt tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid.

EuroCity

EuroCity is de trein die rijdt vanaf Rotterdam Centraal langs dezelfde route als Intercity Brussel reed. Deze trein rijdt ook 16x per dag.

Scherm­afbeelding 2024 10 18 om 20.11.51

Belangrijkste voorwaarden EuroCity

  • Laagste prijs is voor het Saver tarief, 2e klas. Het ticket geldt voor de gekozen datum en trein.
  • Met het Flex tarief kunt u elke EuroCity trein nemen op dezelfde route en de gekozen dag.

Waarom naar Brussel?

Waarom naar Brussel? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. En terecht! Brussel is namelijk een stad die enorm veel te bieden heeft. In dit document zal ik u meer vertellen over waarom u naar Brussel moet gaan, met speciale aandacht voor de unieke functies die deze stad heeft.

De thuisbasis van de E.U. en de NAVO

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Ten eerste is Brussel de hoofdstad van België en daarmee ook het politieke en administratieve centrum van het land. Dit maakt het een belangrijke stad op nationaal en internationaal vlak. Brussel is de thuisbasis van vele internationale organisaties zoals de Europese Unie en de NAVO. Het is dan ook een bruisende en dynamische stad waar u volop kunt genieten van de multiculturele en internationale sfeer. Dit maakt Brussel een unieke bestemming die u nergens anders zult vinden.

De Grote Markt en het Atomium

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Daarnaast is Brussel een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is gevuld met prachtige architectuur, zoals het beroemde stadhuis op de Grote Markt en het Atomium. Er zijn ook talloze musea en galerijen te vinden die u kennis laten maken met de Belgische en Europese geschiedenis, kunst en cultuur. Ook op culinair gebied heeft Brussel veel te bieden, met zijn heerlijke Belgische chocolade, wafels en bier.

Genoeg te shoppen

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Een ander belangrijk aspect van Brussel is de diversiteit aan activiteiten die u kunt doen. Als u van winkelen houdt, dan zit u in Brussel op de juiste plek. De stad heeft een breed scala aan winkels, van bekende internationale merken tot kleine boetiekjes. Maar ook voor natuurliefhebbers is er genoeg te doen. Brussel heeft vele parken en tuinen waar u kunt ontspannen en genieten van de groene omgeving. En vergeet ook zeker niet de vele evenementen en festivals die gedurende het hele jaar in Brussel plaatsvinden.

De architectuur

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Een van de meest opvallende kenmerken van Brussel is ongetwijfeld de architectuur. De stad is de thuisbasis van prachtige gebouwen zoals het Koninklijk Paleis, de Sint-Michielskathedraal en het indrukwekkende Atomium. Deze iconische bezienswaardigheden zullen u zeker betoveren en een blijvende indruk achterlaten.

Brussel is er voor de fijnproevers

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Maar Brussel heeft meer te bieden dan alleen haar diversiteit, geschiedenis en cultuur. Het is ook een paradijs voor fijnproevers. De Belgische keuken staat bekend om haar heerlijke chocolade, wafels, frieten en bier. In Brussel vindt u talloze gezellige cafés, restaurants en bars waar u kunt genieten van al deze culinaire hoogstandjes. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de Marollenwijk, waar u een van de beroemdste Belgische specialiteiten, de Brusselse wafel, kunt proeven.

Een bruisend nachtleven

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Tot slot is Brussel ook een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een bruisend nachtleven. De stad heeft vele bars, clubs en restaurants waar u tot in de vroege uurtjes kunt feesten en genieten. Bovendien is de stad goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor u zich makkelijk kunt verplaatsen tussen de verschillende uitgaansgelegenheden.

Kortom, Brussel is een stad die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Of u nu geïnteresseerd bent in politiek, cultuur, shoppen, natuur of het nachtleven, in Brussel zult u zeker aan uw trekken komen. Dus waarom naar Brussel? Omdat deze stad uniek is in haar eigen diversiteit en uw bezoek gegarandeerd een onvergetelijke ervaring zal zijn. Aarzel dus niet langer en plan uw trip naar Brussel vandaag nog en pak de trein

Scherm­afbeelding 2024 10 18 om 20.07.22

Duurzaam reizen met de trein

Met de trein van Amsterdam naar Brussel in 2 uur en 8 min

Duurzaam reizen wordt steeds belangrijker in onze maatschappij, vooral als het gaat om lange afstandsreizen. Een efficiënte en milieuvriendelijke manier om naar Brussel te reizen is met de trein. In dit document zal ik een aantal tips en informatie delen over duurzaam reizen naar Brussel met de trein.

Waarom kiezen voor de trein?

Er zijn verschillende redenen waarom reizen met de trein duurzamer is dan bijvoorbeeld met de auto of het vliegtuig. Ten eerste heeft de trein een veel lagere CO2-uitstoot dan andere vervoersmiddelen. Een rit met de trein stoot gemiddeld 6 keer minder CO2 uit dan een rit met de auto en maar liefst 20 keer minder dan een vlucht. Dit komt doordat treinen op elektriciteit rijden en dus geen fossiele brandstoffen verbruiken. Daarnaast wordt de uitstoot per passagier verminderd omdat treinen meer mensen kunnen vervoeren dan de meeste andere voertuigen.

Een ander voordeel van de trein is dat het vaak sneller is dan de auto, vooral als er files zijn. Ook hoef je geen tijd te besteden aan het inchecken en wachten op de luchthaven, wat bij vliegreizen wel het geval is. Daarnaast zijn treinen een stuk comfortabeler en bieden ze meer ruimte om te bewegen tijdens de reis.

ook fantastisch