blog

Vakantie aan het water

Vakantie aan het water
Wie van vrijheid, watersport of vissen houdt, boekt voor de komende zomervakantie een vakantie aan het water. Daar vind je alles wat een vakantie tot een succes maakt, vrijheid, een vakantie zonder corona problemen en veel mogelijkheden actief te zijn. Een vakantie aan het water is ideaal voor een visvakantie, watersportvakantie of visvakantie. Huur een huisje aan het water, een watervilla of accommodatie op een vakantiepark met jachthaven. Er is in Nederland volop keuze een vakantie aan het water te boeken.

Vakantie aan het water in Nederland huren

Nederland heeft als waterrijk land, de watersporter, bootbezitter en visser veel te bieden. In heel Nederland vind je jachthavens, parken met watervilla’s en vakantiehuisjes met aanlegsteigers. Veel mensen huren in Nederland een vakantiehuis met sloep . Dat is een vakantiehuis aan het water waarbij de huur van de boot of sloep in de huurprijs inbegrepen is. Ideaal al als je met een sloep, boot of elektrische fluisterboot de wateren rond je vakantiehuis of watervilla wilt verkennen. Voor het huren van een boot of sloep in Nederland heb je meestal geen vaarbewijs nodig.

Watervilla huren, voor een luxe vakantie aan het water.

Als je een luxe watersportvakantie in Nederland wilt boeken, huur je een watervilla. Een watervilla heeft meestal een eigen aanlegsteiger wat het makkelijk maakt je boot, zeilboot of sloep bij je vakantiehuis aan het water aan te meren. De meeste watervillas in Nederland liggen op een vakantiepark met jachthaven. Verder hebben deze parken ook vaak een parkeerplaats voor trailers voor de boot. Watervilla’s zijn soms wellness villa’s. Veel van deze luxe vakantievilla’s aan het water hebben een privé sauna, hottub of buitenjacuzzi. Ook is het mogelijk zo een villa op een park met binnenzwembad te huren.

De Friese Meren

Wie aan watersport in Nederland denkt, denkt aan de Friese Meren. In het grootste watersportgebied van Nederland vind je talloze vakantieparken aan het water, jachthavens en bootverhuurbedrijven. Je kunt aan de Friese Meren ook zeillessen krijgen, ideaal als je tijdens je vakantie met een zeilboot de Friese wateren wilt verkennen. Het Sneekermeer is de bekendste van deze meren. De Friese Meren staan internationaal op de agenda als het om watersportwedstrijden gaat. Zelfs toeristen buiten Europa weten Friesland te vinden. Dat betekent dat als je als Nederlander een huisje aan het water of watervilla Friesland wilt huren, je deze tijdig moet boeken. Vooral watervilla’s Friesland met sauna en eigen aanlegsteiger voor de boot zijn zéér gewild.

Visvakantie boeken.

De één vind het fijn om met een sloep over de Friese meren of IJsselmeer te varen, de ander vindt het heerlijk om tijdens zijn vakantie een hengeltje uit te gooien. Diegenen die een visvakantie willen boeken in Nederland of het buitenland hebben meerdere mogelijkheden. Je kunt een vakantiehuis met vissteiger huren of een huisje op een vakantiepark aan het viswater of met eigen visvijver. Een vakantie aan het water waarbij vissen centraal staat, is vooral rustgevend. Ook al vang je geen enkele vis, bij vissen gaat het om vrijheid, om beleving en de rust die je aan de waterkant vindt. Je ziet het, met een vakantie aan het water kan je alle kanten op.

ook fantastisch